Muziekkorps

Het muziekkorps is het oudste onderdeel van de Oldemarkter Fanfare, het is opgericht op 9 oktober 1905.
Het fanfare-orkest telt ongeveer 30 leden en de bezetting bestaat uit trompetten, bugels, hoorns, saxofoons, baritons, trombones en bassen, daarnaast moet de slagwerksectie niet worden vergeten. Het repertoire is gevarieerd: marsen, licht klassiek, pop, musical- en filmmuziek, kortom voor elk wat wils.
De dirigent van het muziekkorps is Sipko Feikens, hij verzorgt ook de opleiding van de nieuwe leden.

Onze dirigent Sipko Feikens is docent bij de Fryske Blaasakademy en hij verzorgt namens deze muziekschool de opleiding van nieuwe leden. Voor meer informatie over de opleiding zie  www.fryskeblaasakademy.com
Een instrument wordt door de vereniging beschikbaar gesteld.
De bedoeling is dat leerlingen zo snel mogelijk actief meedoen met de repetities en eventuele optredens, om dit te realiseren is een B-orkest opgericht. Dit orkest bestaat uit de leerling-muzikanten aangevuld met enkele muzikanten uit het A-orkest. Het B-orkest verzorgt zelfstandig optredens tijdens bijv. uitvoeringen of concerten.

De opleiding van nieuwe leden is op dinsdagmiddag, - avond vanaf 16.00 uur.
Voor kinderen is de leeftijd van 7 à 8 jaar de meest geschikte leeftijd om met de opleiding te beginnen.

De repetitie van het fanfare-orkest is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Zalencentrum "Dalzicht" (Frieseweg 39, Oldemarkt)

Kom eens kijken op de repetitieavond om te luisteren naar de muziek die gespeeld wordt, kennis te maken met de muzikanten en eventueel instrumenten te proberen. Uiteraard mag u ook geheel vrijblijvend een keer meespelen.